Harava - Kaavapuntari
Harava - Kaavapuntari
Paikanna
Ajax loader
Karttatasoja ladataan
1/6 Tervetuloa Kaavapuntariin!

  Vaihemaakuntakaavan valmistelu

  Varsinais-Suomen liitto on laatimassa luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavaa. Parhaillaan on meneillään ehdotuksen valmistelu, ja juuri nyt on oikea hetki vaikuttaa kaavan linjauksiin.

  Kaavapuntari

  Kaavapuntari on vaihemaakuntakaavan valmistelun tueksi luotu kansalaisvaikuttamisen virtuaalikanava. Kaavoittaja osallistuu keskusteluun, ja kaikki Kaavapuntarissa esitetyt ehdotukset ja perustelut käydään huolellisesti läpi osana vuorovaikutteista suunnittelua. Kaavan puntaroimisella tarkoitetaan keskustelua, jossa erilaisia kaavaan liittyviä näkemyksiä esitetään ja perustellaan suhteessa toisiinsa. Sovittamalla yhteen erilaisia näkemyksiä pyritään parempaan lopputulokseen.

  Näin pääset mukaan kaavan valmisteluun

  Kirjoittamalla nimesi, kotikuntasi ja sähköpostiosoitteesi alla oleviin kenttiin pääset mukaan keskusteluun. Kirjautuminen on tehtävä  jokaisen uuden istunnon alussa. Sähköpostiosoitteesi ei näy muille keskustelijoille, ja käytämme sitä lupasi saatuamme vain mahdollisiin kaavan valmisteluun liittyviin yhteydenottoihin (esimerkiksi kutsu osallistumaan kaavaa koskeviin tilaisuuksiin ja/tai Kaavapuntariin liittyvään kyselyyn). Jos haluat mahdollistaa tällaiset yhteydenotot, laita rasti alla olevaan ruutuun. Kaikki nämä tiedot tulee antaa joka kerta, kun aloitat uuden istunnon.

  HUOM! Älä paina sivun alalaidassa olevaa "Lähetä"-painiketta ennen kuin haluat päättää senhetkisen istunnon ja poistua Kaavapuntarista. Erillistä uloskirjautumista ei tarvita.
  Nimi
  Merkkejä jäljellä: 250
  Kotikunta
  Merkkejä jäljellä: 250
  Sähköpostiosoite
  Merkkejä jäljellä: 250
  Minuun saa ottaa yhteyttä sähköpostitse Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavaan liittyvissä asioissa.
  Ymmärrän että osallistuessani Kaavapuntariin annan suostumukseni itse antamieni henkilötietojen käsittelyyn Kaavapuntarin tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla (linkki alla).

  Tietosuojailmoitus:
  KaavapuntariTietosuojailmoitus.pdf
  Tietoja saa käyttää Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja luonnonvarojen vaihemaakuntakaavan valmistelussa ja siihen liittyvässä PALO-tutukimushankkeessa.
  2/6 Näin Kaavapuntari toimii

   Etiketti

   Kaavapuntarissa sinulla on mahdollisuus osallistua kaavan ehdotusvaiheen valmisteluun.

   1) Keskustelu tapahtuu omalla nimellä ja toisia kunnioittaen.

   2) Perustele tekemäsi karttamerkinnät ja esittämäsi mielipiteet mahdollisimman hyvin.

   Keskustelu ja karttamerkinnät

   Kaavapuntarissa voit tehdä omia merkintöjä kartalle ja perustella niitä, keskustella muiden tekemistä merkinnöistä tai osallistua keskusteluun tekemättä merkintöjä.

   1) Ennen kuin aloitat, lue nämä ohjeet sekä merkintöjen ja kommenttien tekemistä koskevat ohjeet yläpalkin oikeasta reunasta ("OHJE"). Apua myös vasemman palkin kohdasta "Apua: usein kysytyt kysymykset", jota täydennetään tarpeen mukaan.

   2) Ensimmäiseksi kannattaa avata "KARTTATASOT"-valikko yläoikealta ja piilottaa kaikki karttatasot näkyvistä (jätä kuitenkin alin karttataso "MLL Taustakarttarasteri" näkyviin. Tämän jälkeen taustakartta on puhdas ja voit klikata haluamasi tasot uudelleen näkyviin ja hyödyntää niitä tehdessäsi omia merkintöjäsi. Tästä voit katsoa lisätietoa käytössä olevista karttatasoista.

   3) Karttamerkintöjä voi tehdä joko pisteinä tai aluerajauksin (katso "OHJE"). Tehtyäsi merkinnän kartalle avautuu ikkuna, johon kirjoittamalla voit perustella merkintääsi. Kirjoitettuasi kommenttisi ja nimesi paina alla olevaa "Tallenna"-painiketta. Saat painikkeen näkyviin liikuttamalla karttaa.

   4) Klikkaamalla yläpalkista "NÄYTÄ MUIDEN MERKINNÄT" saat muiden keskustelijoiden tekemät merkinnät näkyviin.

   5) Voit kirjoittaa näkemyksesi oikealla olevaan keskusteluketjuun joko vastaamalla ("Vastaa") siellä oleviin puheenvuoroihin tai aloittamalla uuden keskustelun ("Kirjoita kommentti"). Alleviivatut kommentit liittyvät karttamerkintään, jonka saat näkyviin klikkaamalla tekstiä, ja vastaavasti klikkaamalla karttamerkintää pääset siihen liittyvään kommenttiin.

   6) Käytä sivun oikeassa alalaidassa olevaa "Lähetä"-painiketta vasta, kun haluat poistua Kaavapuntarista. Siihen asti tekemäsi merkinnät tallentuvat järjestelmään koko ajan, mutta muille keskustelijoille ne näkyvät vasta kun painat "Lähetä"-painiketta.

   7) Voit poistaa tekemäsi karttamerkinnän ja/tai kommentin, kun teet sen ennen "Lähetä"-painikkeen painamista. Mikäli poistat karttamerkinnän, muista poistaa myös kommentti. Jos taas poistat kommentin, muista poistaa myös karttamerkintä.

   Lisätietoa:

   Lisätietoa Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavasta löytyy Varsinais-Suomen liiton sivuilta.
   4/6 Mahdollisia ongelmakohtia
    Alle on nostettu muutamia alueita, joilla olemme havainneet mahdollisia ongelmakohtia (linkistä näet alueen suurempana). Jos haluat kommentoida niitä tai esittää niihin ratkaisuja, siirry karttasivulle (3), etsi kartalta kyseinen kohta ja kirjoita viestisi sinne joko vastauksena aiempaan kommenttiin tai aloita uusi kommentti. Voit myös lisätä kartalle omia merkintöjä. 

    Ruskon alue


    attachment image


    Ruskon_alue_suurempana.pdf

    Ravattulan alue


    attachment image


    Ravattulan_alue_suurempana.pdf
    5/6 Apua ongelmatilanteissa

     Miksi en näe muiden tekemiä merkintöjä?

     Muiden tekemät merkinnät saa näkyviin "NÄYTÄ MUIDEN VASTAUKSET"-painikkeesta kartan yläpuolelta. Pistekohteet ja suuret aluekohteet erottuvat myös silloin, kun karttaa tarkastelee etäältä, mutta varsinkin pienet aluerajaukset tulevat näkyviin vain, kun karttaa zoomaa riittävän lähelle kohdetta.

     Päällekkäiset karttatasot sekoittavat näkymän. Mitä voin tehdä?

     Kaavapuntarissa kaikki karttatasot ovat oletuksena näkyvissä. Voit klikata karttatasot pois näkyvistä "KARTTATASOT"-valikosta (ylhäällä oikealla) ja jättää näkyviin vain haluamasi tasot. Huomaa kuitenkin jättää näkyviin listassa alimpana oleva taustakartta ("MLL Taustakarttarasteri").
     6/6 Muistilista ennen kaavapuntarista poistumista
      Kiitos osallistumisestasi Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavan valmisteluun!

      Istunnon voit lopettaa painamalla "Lähetä"-painiketta.